Rapport om Orninas sommarkonsert den 12 juni 2022 تقرير عن حفل أورنينا

Igår var den en ovanlig dag, det var dagen då Ornina äntligen efter pandemin kunde presentera sin repertoar till förväntansfull publik som tidigt hade bokat slut på biljetterna. Ändå kom en del till dörren och hoppades på att få en plats.

Syriska riksförbundets körgrupp Ornina ordnade en sommarkonsert med sånger från hela orienten. Sånger från Syrien, Libanon, Iraq och Egypten förflyttade publiken som fyllde salen till bristningsgränsen och sjöng med och alla förflyttades med en musikalisk sommarresa.

Resan började med en Mwashah komponerad av Orninas körledare Jalal Joubi följdes av Ben Alreda, El Rabih som är operalisk, Toba, La Khabar från Iraq, Kulimarra från Egypten, Show Awlek och Hale Taabane Ya Laila från Libanon, Yaoman Ala Yaum traditionell sång från södra Syrien, Ya Sham skriven av libanesen Said Aqel och komponerad av Bröderna Rahbani också från Libanon.

90 minuter senare och när konserten var över, riktade ordförande för Syriska riksförbundet, ett stort tack till Sundbybergs folkhögskola för ett gott och långsiktigt samarbete och extra tack till våra sponsorer GT Traiding och Vivianne Omsorg AB. ٍStor tack även till ljudteknikern Faraj för hans hjälp med ljudanläggningar och lån av mickar.

Publiken var underbar under konserten och för det fick de stor tack, speciellt två gäster en blomma var för trogen support och ständigt deltagande i våra aktiviteter. Därefter tackades maestro Jalal Joubi för hans engagemang och musikaliska kompetens och ledning. Medlemmarna i musikbandet fick en blomma var som tack för deras fina uppträdande, därefter fick alla körmedlemmar sin blomma och alla bjöds att avnjuta kaffe med syriska bakelse.

Nu lämnar jag er med bilder och video från evenemanget. (OBS!Video och bilder att laddas upp snart)

تقرير عن حفلة أورنينا الصيفية بتاريخ 12 حزيران

كان الأمس يومًا غير عادي ، كان اليوم الذي تمكنت فيه فرقة أورنينا التابعة للإتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد إستطاعت أخيرًا تقديم حفلتها الغنائية للجمهور المنتظر بعد فترة الوباء التي حجرت الناس في بيوتها بعيداً عن التزاحم. ولقد تم حجز جميع التذاكر مبكرًا. ومع ذلك ، قدم البعض إلى الباب على أمل الحصول على مقعد.

قدمت فرقة أورنيناالتابعة للاتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد حفلها الغنائي الصيفي والذي ضم أغانٍ من جميع أنحاء الشرق, أغاني من سوريا ولبنان والعراق ومصر نقلت الجمهور الذي ملأ القاعة كلها وغنوا معًا وتفاعلوا جميعًا برحلة موسيقية.

بدأت الرحلة بموشح قبلة من ثغرك كلمات الشاعر الكبير علي محمود طه …الحان جلال جوبي ثم بين الرضا ..تراث من مدينه اللاذقيه السوريه وتلتها أوبريت الربيع كلمات مأمون الشناوي الحان فريد الاطرش ثم توبه كلمات حسين السيد .الحان محمد عبد الوهاب
فلا خبر كلمات طارق ياسين الحان حسين السعدي وكل مره كلمات محمد الشيمي .الحان سيد مكاوي فشوقولك عازار حبيب
وأغنيةالحاله تعبانه زياد الرحباني ثم يومن على يوم تراث مدينه السويداء السوريه كلمات والحان سعدو الذيب
وقصيدة ياشام شعر سعيد عقل الحان الاخوين رحباني وأخيراً وليس آخراً مدللتي من تراث منطقة الجزيره في سوريه كلمات والحان جان كارات.

بعد 90 دقيقة وعندما انتهى الحفل وجه رئيس الاتحاد الوطني السوري الشكر الجزيل لمدرسة
على التعاون المثمر والمستمرSundbybergs folkhögskola
GT Trainding and Vivianne Omsorg AB وشكرًا خاصاً لراعيي الحفل كل من شركة

كما يشكر السيد فرج بصلة على تعاونه التقني وإدارته لجهاز الصوت بشكل ممتاز.

كان الجمهور رائعًا خلال الحفل ولذلك قام رئيس الإتحاد العام للمغتربين السوريين بشكرهم وقدم وردتان لضيفين خاصين لدعمهم ومشاركتهم المستمرة في أنشطتنا. بعد ذلك ، تم شكر المايسترو جلال جوبي على التزامه وكفاءته الموسيقية وقيادته للفرقة وقدمت وردة لكل موسيقي كشكرِ على أدائهم الرائع ، والشكر واصل لفريق العمل الكبير الرائع الذي قام بجهد مميز لجعل هذا  الحفل ممكناً كما يوجه الشكر لعريف الحفلة الناجح السيد إدي توما ثم تلقى جميع أعضاء الكورال الورود الخاصة بهم ودُعي الجميع للاستمتاع بالقهوة مع المعجنات السورية. والآن أترككم مع الصور والفيديو من الحفل

Konferencier Edy Touma مقدم الحفل إدي توما

1- Mwashag Ett kyss, text Ali Mahmoud, musik Jalal Joubi
https://youtu.be/OwBYAfoJQxc
موشح قبلة من ثغرك
كلمات الشاعر الكبير علي محمود طه …الحان جلال جوبي
2- Ben Al Ridha, traditionell sång från Latakia
https://youtu.be/th1VRvFGU0o
بين الرضا ..تراث من مدينه اللاذقيه السوريه
3- El Rabih, text Mamoun Shannawi, musik Farid Atrash
https://youtu.be/D6km1d0HsDE
الربيع كلمات مأمون الشناوي الحان فريد الاطرش
4- Toba, text Husein Al Saied, musik Mohammad Abdelwahab https://youtu.be/rSrkzaUrmkEتوبه كلمات حسين السيد الحان محمد عبد الوهاب
5- La Khabar (Ingen nyhet), text Tarek Yasin, musik Husein Al Saadi
https://youtu.be/9eYTK48M68o
لاخبر  كلمات طارق ياسين الحان حسين السعدي
6- Kulimara (Varje gång), text Mohammad Shimi, musik Saied Makkawi
https://youtu.be/swBbfJFHgyU
كل مره  كلمات محمد الشيمي .الحان سيد مكاوي
7 & 8- Shou Aulak, Azar Habib + Hale Tabane
https://youtu.be/3qOFw7hKsnk
شوقولك   عازار حبيب –
الحالة تعبانة يا ليلى زياد الرحباني
9- Yoman Ala Yom, traditionell sång från Horan i Södra Syrien
https://youtu.be/chNJX4ePJuQ
يومن على يوم
تراث مدينه السويداء السوريه كلمات والحان سعدو الذيب
11- Mdallaliti, tradionell från Syriska Jazire, text och musik Jan Karat
https://youtu.be/njowDw0ECfI
مدللتي من تراث منطقة الجزيره في سوريه كلمات والحان جان كارات
Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.