Stockholm

Om oss – Syriska föreningen i Stockholm

Syriska föreningen i Stockholm grundades 1977, för att på bästa sätt integrera de syriska invandrarna i det svenska samhället. En annan målsättning är att stärka de kulturella banden mellan våra två hemländer Syrien och Sverige.

Föreningen är politiskt och religiöst obunden.

Vår målgrupp är i första hand Syrier bosatta i Stockholm, men vi har även medlemmar som kommer från Libanon, Irak, Palestina och andra arabisktalande.

Vi vänder oss till hela familjen, här kan barn, ungdomar, vuxna, tjejer, kvinnor, män och äldre hitta de aktiviteter som passar deras behov och intresse.

Efter 25 år och kontinuerlig utvärdering kan vi konstatera att vi har lyckats med en hel del av våra mål.

Tack vare långsiktigt tänkande, många frivilliga och starkt engagerade medlemmar, drivs de flesta av aktiviteterna på frivillig basis och med minimala kostnader, vilket har gjort att vår ekonomi är stabil och vi har kunnat planera och införa nya verksamhetsområde som tillgodoser behoven hos våra medlemmar och syrier bosatta i Sverige. En sådan som är i pipelinen är äldrehem för arabisktalande.

Statistiken säger att det finns ca 50.000 syrier i Sverige. Vi vill gärna nå de allihop med vårt budskap och tjänster. Vi känner att vi har fortfarande mycket att ge, därför behöver vi alla de goda krafter som kan hjälpa oss på vägen för ett bättre samhälle och starkare band mellan Syrien och Sverige. Så om du känner att du kan ge lite av din tid, kunskap eller engagemang är du hjärtligt välkommen att tillsammans med oss driva och utveckla föreningen och hjälpa syrierna i Sverige att snabbt och effektivt integreras i Sverige och vara goda medborgare.