Syriska föreningen i Örebro är nybildad تأسيس النادي السوري في أوريبرو

Bildandetيوم السبت المصادف 29 تشرين الثاني إجتمع عدد من السوريين القاطنين في مدينة أوريبرو وقرروا تأسيس نادٍ سوري سمي النادي السوري في أوريبرو ولقد تم تداول مسودة دستور وطريقة العمل

ومن أهداف النادي المساهمة في تفاعل الأعضاء مع المجتمع السويدي والتمازج الثقافي والتنشيط الإجتماعي و الرياضي وأن يكون النادي سورياً غير مرتبط دينياً أو طائفياً أو سياسياً  ولكي يزداد التعاون وتبادل الخبرات من أندية ومؤسسات سورية أخرى أقر الحاضرون أن يتقدم النادي السوري في أوريبرو بطلب إنتساب إلى الإتحاد العم للمغتربين السوريين في السويد

وتم إنتخاب هيئة إنتقالية مؤلفة من نعيم يوسف رئيساً وفهيمة حنا أمينة سر وسعد يوسف أمين الصندوق والمدققين جورج الخليل وخلود ,هذا وستقوم الههئة التحضيرية بالإعداد إلى مؤتمر عام يحضره كل السوريين الراغبين في الإنتساب والعمل والتنشيط و أن تقوم الهيئة الإنتقالية بالإجراءات اللازمة لتسجيل النادي في البلدية والمؤسسات الرسمية.

ولقد مثل الإتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد كل من فايز شهرستان وميشيل حلاوجي وجورج سعيد

الهيئة الإدارية للإتحاد تبارك لكل الأعضاء مع تمنياتنا للنادي الجديد التوفيق في خدمة السوريين في أوريبرو والسويد وتعرب عن إستعداده لمساعدة أي تجمع سوري في أي مدينة سويدية على تأسيس نادٍ يعنى بهم وبعائلاتهم

I lördags bildade några syrier Syriska föreningen i Örebro, då diskuterades ett förslag till stadgar, mål och arbetsmetoder.

Bland målen är att hjälpa Syrier i Örebro att integreras i det svenska samhället. Att föreningen är religiös och politisk ej bunden och för att etablera samarbete med andra syriska föreningar och kommittéer i Sverige valde medlemmarna att ansöka om medlemskap till Syriska riksförbundet.

Under mötet valdes en interimsstyrelse som ska till att kalla alla syrier bosatta i Örebro och intresserade till ett nytt medlemsmöte stadgar fastställs och att föreningen registreras hos kommunen och andra myndigheter.

Fayez Chahrstan, Michel Halawji och George Said representerade Syriska riksförbundet vid mötet.

Styrelsen för Syriska riksförbundet gratulerar alla medlemmar för bildandet och önskar interimsstyrelsen lycka till för att kunna hjälpa syrier i Örebro och i Sverige. Vi hjälper till alla syrier som vill komma i gång med att bilda syriska föreningar runt om i Sverige.

Det här inlägget postades i Örebro, Syriska föreningen i Örebro, Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.