Återkoppling av senaste valdebatt

Syriska riksförbundet hade kallat till en valdebatt

I söndags var det dags för en valdebatt hos Syriska riksförbundet för Stockholmspolitiker. Syriska riksförbundet hade annonserat om debatten och uppmanat alla som vill veta mer om valet och hade frågor till politiker att komma och ställa de direkt.

Kvällen började med teatergruppen Soryana som spelade en kort och rolig sketch om valet med uppmaning att ”rösta”

Debattledaren Teodora Abda inledde med en kort presentation av Syriska riksförbundet och dess lokala föreningar och deras roll i samhället för Integration, jämställdhet och demokrati (www.syrf.se). Då det fanns en del som var nyanlända och inte har hunnit anamma sig svenska språket till hundra hjälpte Edy Touma till med direkttantolkning.

Politikerna från 8 partier inledde med en kort dragning om deras viktigaste område som de ska satsa på om de vinner valet och varför just de ska bli valda.

Publiken var stor och entusiastisk och frågorna som var både små och stora var många till antal och alla politiker svarade så gott de kunde.

Debattledaren tackade all politiker som har deltagit och önskade de lycka till i sitt arbete för Sveriges bästa samt uppmanade alla i publiken att gå ut och rösta den 11 september.

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.