NAMN – Ornina
Namnet kommer från Syriska Mytologin om dansaren, sångerskan och musiken i Ashtars tempel vid staden Marie Amoriten ca 2000 f.k. Ornina hade en stor roll i Kungliga slottet. Sång, Musik och Dansstycke hade en viktig roll i själbyggande och välbefinnande.
SYMBOL
Symbolen för vår kör är Statyn för Ornina som härrör till 2000 B.C. och som hittades i Ashtar Tempel i staden Marie Amoriten.
Hennes namn finns inristad på ryggen och skriven på Kilskrift. Av hennes händer räknar experter i Arkeologi att hon höll i ett musikinstrument, högra handen är upphöjd och pekar på att hon höll på att spela en musikstycke.
Statyn finns att beskåda i Syriska National Museum i Damaskus och betraktas som en av de finaste verk från Orienten.
MÅL
Integration och samförstånd. Genom presentation av Syrisk Folkmusik impad med Svensk Folkmusik till publiken i Sverige vill vi göra kulturerna kända och tillgängliga i båda riktningar. Ett annat mål är att sätta grunder för Arabisk körmusik för kommande generationer.
TYP AV SÅNG
Syrisk och Svensk Folkmusik.
Med Syrisk menar vi folkmusik från alla Syriens minoriteter och språk.
START
Gruppen startade våren 2007
KÖRLEDARE
Ledaren för kören är Maestro Jalal Joubi, en väl känd musiker och körledare.
MÅLGRUPP
Alla som vill sjunga Syrisk och Svensk Folkmusik. Kören är öppen för alla SYRF medlemmar samt intresserade utanför.
MEDLEMMAR
Medlem i kören blir man genom att anmäla sig och skriva namn, personnr, adress, telefonnummer och E-mail adressen samt betala köravgiften.
Medlemmarna i kören förbinder sig att följa gruppens regler och delta i alla träningar samt sjunga på Syriska Riksförbundets arrangerade aktiviteter (det rör sig om ca tre tillfällen per år).
Anmäl dig här