TV intervju med vår ordförande

I torsdags vände Suroyo TV en intervju med Fayez Chahrstan, ordföranden för Syriska riksförbundet. Intervjun handlade mer om livserfarenheten Fayez hade som student, nyanländ, svenska språket, integration i Sverige och universitetsstudier för ungdomar. Målet var att försöka inspirera och entusiasmera invandrare att integrera sig och var en god medborgare i vårt nya land. Fayez belyste kort Syriska riksförbundet och dess lokala föreningar arbete för att hjälpa invandrande syrier att integreras på bästa sätt i Sverig.

(Suroyo TV ) مساء الخميس 14 كانون الأول عرض تلفزيون سورويو تي في
مقابلة مع السيد فايز شهرستان رئيس الإتحاد العام للكغتربين السوريين في السويد وكان فحوى المقابلة أن يلقى الضوء على خبرة فايز الحياتية كطالب ومهاجر للسويد وتعلم اللغة السويدية والتفاعل مع المجتع والدراسة الجامعية للشباب وذلك لكي نحفز الشبيبة المهاجرة وإلهامهم من اجل التقدم والتفاعل كمواطن في بلدنا الجديد. كما ألقى الضوء على عمل الأندية السورية ومؤسسة البيت الثقافي السوري وضرورة الإشتراك في الأندية التي تناسب تطلعات الشخص وعائلته ومهمة الأندية في النهوض بالمواطن وتكريس الديمقراطية

Intervjun kan beskådas i denna länk بإمكانكم مشاهدة اللقاء في هذا الرابط

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.