Syriska riksförbundet, höstens rådsmötet

I söndags var det dags för höstens rådsmöte för Syriska riksförbundets med representanter från vara medlemsföreningar.

I mötet avhandlades verksamhetsberättelsen, där mötet konstaterade att aktiviteterna har gått planenligt och att ekonomin är god tack vare många eldsjälar som lägger en hel del tid på ideellt arbete.

Ordföranden presenterade också verksamhetsplanen för 2023 och la fram en balanserad budget som innehåller en stor portion av kultur och integrationsarbete. I planen fanns fortsatt samarbete med Sundbybergs Folkhögskola, extra stöd för Soryanas fotbollsskola i Södertälje, deltagande i körfestivaler, föreläsningar i olika ämnen och en konferens för att ta fram en långsiktig utvecklingsplan. Vidare ska Syriska riksförbundet förstärka samarbetet med Stiftelsen Syriska kulturhuset vars mål är att lämna som arv ett kulturcenter från första generationens syriska invandrare till kommande generationen.

Mötet avslutade klockan 16.15 för att gå vidare till en Luciafika hos Syriska föreningen i Stockholm samt ett teaterspel om migration och integration.

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.