Ornina flyttar körträning till nätet

Kören Ornina tränade för fullt för att kunna ordna en virtuell konsert med livesändning lagom till Jul, men efter de nya coronaförbuden har Syriska riksförbundet bestämt att redan på torsdag flytta körträningen till Webben.

Körledaren och två musiker samt en videotekniker träffas i föreningen, spelar upp musik och sjunger medan deltagarna över nätet ser och lyssnar med stängda mikrofoner och tränar med text och nothäftet som sänds över Webben.

تدربت فرقة أورنينا للغناء الشعبي لأجل القيام بحفل موسيقي إفتراضي خلال كانون الأول يُبَث مباشرة عبر الشبكة العنكوبتية. لكن بسبب التوصيات التي تمنع الإجتماعات العامة لأكثر من 8 أشخاص قرر الإتحاد العام للمغتربين السوريين نقل التدريب إلى الشبكة العنكوبتية حيث سيجتمع المدرب مع موسيقيين ومسؤول البث ويتم عزف وغناء الأغاني المختارة والتي يتابعها أعضاء الكورال من بيوتهم وعبر شاشات الكومبيوتر أو الهاتف

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.