Pressrelease

SYRISKA FÖRENINGEN OCH JOBBLOTSEN SKAPAR NYA VÄGAR TILL JOBB OCH UTBILDNING

Syriska föreningen i Stockholm och Jobblotsen har startat ett samarbete för att skapa bättre förutsättningar för arbetslösa att få ett arbete eller att påbörja studier.

Samarbetet går ut på att Jobblotsen och Syriska föreningen ska använda varandras kompetens och erfarenheter för att gemensamt nå arbetslösa och erbjuda insatser som leder till jobb eller utbildning.

Syriska föreningen i Stockholm grundades 1977, för att på bästa sätt integrera de syriska invandrarna i det svenska samhället. Föreningen och dess medlemmar har länge och på frivillig basis hjälpt många nyanlända med svenska för nyanlända, språk Café, fadderverksamhet och myndighetskontakter.

Jobblotsen är auktoriserad utförare av Arbetsförmedlingens insats Stöd och matchning och har under många år framgångsrikt arbetat med insatser för arbetslösa. Man har genom goda kontakter med företag kunnat erbjuda praktik och provanställningar och kompletterande utbildningar.

Genom att samarbeta med Syriska föreningen är tanken att lättare kunna nå arbetslösa personer med koppling till Syriska föreningen och gemensamt med föreningen informera om de möjligheter som Stöd och matchning ger för att kunna komma vidare. En annan fördel med samarbete med föreningen är att många medlemmar har företag som kan erbjuda praktikplats och som via Stöd och matchning också kan få hjälp med att rekrytera personal.

Samarbetet inleds med att Jobblotsen från och med april hyr lokaler av Syriska föreningen på Siktgatan 12. Där kommer personal från Jobblotsen att finnas inledningsvis två dagar i veckan men tanken är att när verksamheten växer så ska det finnas bemanning hela veckan.

Både Wadih El-Achkar, som är ägare av Jobblotsen, och Hanna Abdo som är ordförande för Syriska föreningen, ser med spänning fram mot samarbetet. För föreningen innebär samarbetet att arbetslösa med syrisk bakgrund kan få bättre möjligheter att komma till jobb eller utbildning. För Jobblotsen ger samarbetet möjligheter att utveckla sin verksamhet och nå nya grupper.

النادي السوري في ستوكهولم وشركة جوبلوتسن يخلقان مسارات جديدة للوظائف والتعليم

باشر النادي السوري في ستوكهولم و يوبلوتسن التعاون لتهيئة ظروف أفضل للعاطلين عن العمل للحصول على وظيفة أو لبدء الدراسات.
يعتمد التعاون على يوبلوتسن والنادي السوري باستخدام مهارات وخبرات بعضهم البعض من أجل الوصول إلى العاطلين عن العمل بشكل مشترك وتقديم مبادرات تؤدي إلى وظائف أو تعليم.

تأسس النادي السوري في ستوكهولم عام 1977 ، من أجل دمج المهاجرين السوريين في المجتمع السويدي. ولقد ساعد النادي وأعضاؤها ، لفترة طويلة وعلى أساس تطوعي ، العديد من الوافدين الجدد في تعلم اللغة السويدية للوافدين الجدد ، ومقهى اللغة ، وأنشطة الرعاية والاتصالات الحكومية.

يوبلوتسن هو مزود معتمد لدى مكتب العمل في السويد للمساهمة والمساعدة في إيجاد فرص عمل عن طريق الدعم والتوفيق وقد تكللت الجهود لسنوات عديدة بنجاح وذلك لتوفر العلاقات الجيدة مع الشركات التي مكنت الفرد من تقديم التدريب الداخلي والتعيينات التجريبية والدورات التكميلية.

إن التعاون مع النادي السوري يمكننا من الوصول إلى عدد أكبر من العاطلين عن العمل سواءً كانوا اعضاءً بالنادي السوري أو أصدقاء أو لهم علاقات مع أعضائه ويتم ذلك بإعلامهم بالفرص التي يوفرها الدعم والمطابقة ليتمكنوا من المضي قدمًا. ميزة أخرى للتعاون مع النادي السوري هي أن العديد من الأعضاء لديهم شركات يمكنها تقديم فرص للتدريب أو العمل ومن خلال الدعم والمطابقة يمكنهم أيضًا الحصول على المساعدة في تعيين الموظفين.

يبدأ التعاون بقيام يوبلوتسن باستئجار صالات في النادي السوري في سيكتغاتان  إعتبارًا من نيسان 2019.
يتطلع كل من السيد وديع الأشقر وهو مالك ومدير  يوبلوتسن ، والسيد حنا عبدو ، رئيس النادي السوري ، بحماس لهذا التعاون. وهذا يعني بالنسبة للنادي السوري أنه يمكن للأشخاص العاطلين عن العمل من ذوي الخلفية السورية الحصول على فرص أفضل للالتحاق بالعمل أو التعليم. وبالنسبة إلى يوبلوتسن ، يوفر التعاون فرصًا لتطوير أعمالهم والوصول إلى مجموعات جديدة.

.

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.