"I Paulus fotspår" budskapet Kärlek och fred

I tisdags var vi bjudna till Syriska Riksförbndets lokaler för en exklusiv visning av filem ”I Paulus fotspår” . Visningen var i närvaru av manusförfattarinnan Maisaa Saloum som kom från Syrien för att introducera filmen i Sverige.

Filmen talar arabiska med översättning till åtta språk som engleska, franska, Italienska, Tyska m.fl. och snart kommer en version översatt till Svenska också.

Publiken var blandad Svenskar, Syrier, Libanesr och Irakier.

Fayez Chahrstan ordföande för Syriska riksförbundet hälsade alla välkomna och i publikens vägnar hälsade han speciellt välkommen till författarinnan Maisa Saloum som har komit till Sverige för att introducera denna film.

Där efter berätta Maisaa om hur idén kom till, då hon hade sett många filmer om Paulus, men ingen hade nämnt hans ursprung eller den igentliga Syriska budskapet ”Kärlek och fred. Alla Syrier känner till hur Paulus fick Syn och blev blind tills han mötte Hanania som öppnade hans ögon och döpte honom till kristen. Paulus/Saoul var en av  värsta förtryckare av kristna i Palestina och Syrien.

Därefter visade filmen och det blev knepptyst i en timme och trettio minuter, några blev rörda och fällde tårar.

Efter filmen tilldelade ordfödanden Fayez Chahrstan  författarinnan Maisaa Salloum en Hedersmedlemskap i Stiftelsen Syriska Kulturhuset och gjorde en god sälskap med Dourade Lahham, Samer Al Misri, Yousef Al Ashhab, Milad Yousef, Asaad Fudha, Mona Wasef med flera.

Därefter var det kaffe, kaka och mingel och alla gick hem fyllda av budskapet och gripna av dramatiken.

Syriska Riksförbundet tackar alla närvarande och på återseende vid nästa kulturaktivitet.

Redaktionen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.