En droppe i Havet مشروع نقطة في بحر للمساعدة في سوريا

Rapport om Syateljén i Damaskus تقرير عن مشغل الخياطة في دمشق
 Hjälp till självhjälp

Syateljén som byggdes med hjälp från Syriska riksförbundets hjälpprogram ”En droppe i havet” har kommit i gång och har kontrakterat en projektledare med fast lön och en marknadsförare med provision sam sex kvinnor som betalas av intäkterna från försäljningen. Med andra ord kommer ateljén snart att kunna klara sig själv ekonomisk och utveckla verksamheten för att omfatta flera kvinnor.

Dr. Nabil Fayadh som har frivilligt hjälpt oss att förverkliga projektet har rapporterat i detalj om projektet via ljudfiler som vi ska försöka infoga här.

المساعدة لكي يساعد نفسه

مشغل الخياطة الذي تأسس في دمشق من مساعدات الإتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد قد باشرر بشكل ممنهج وفعال حيث تم توظيف رئيس للمشروع بمعاش ثابت ومسوق للبضائع بدخل حسب المبيع بالإضافة إلى 6 نساء أرامل يتقاضين الرواتب حسب الإنتاج والبيع ويكون المشروع بهذا الشكل قد بدأ بالعمل بطاقته الخاصة وسيكةن بالإمكان التطوير في الأداء والإنتاج ليستطيع تشغيل عدد أكبر من السيدات

وقد وافانا الدكتور نبيل فياض   الذي ساعدنا طوعياً بتحقيق هذا المشروع وإنجاحه قد وافانا بتقرير صوتي مفصل سنحاول إرفاقه هنا

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.