En tyst minut för att hedra offren av jordbävningen i Syrien دقيقة صمت على أرواح ضحايا الزلزال في سوريا

Måndag den 6:e februari var en tuff och sorgsen dag för alla i världen, då jordbävningen slog till vid gränsen mellan Syrien och Turkiet med många förolyckade på båda sidorna.
Syriska riksförbundet höll i måndags en tyst minut för att hedra alla jordbävningens offer och uttrycker sina djupaste kondoleanser till hemlandet, vårt älskade folk och familjerna till offren av den kraftiga jordbävningen och all förstörelse som den lämnade efter sig.
Vi vänder oss till alla människor och regeringar i Europa att ge snabb hjälp och framför allt att häva de restriktioner som ålagts Syrien. Vi uppmanar också dem syrier som bor i Sverige att sträcka sina hjälpande händer och stödja de drabbade både ekonomiska och humanitära bistånd.

الإثنين 6 شباط كان يوماً كارثياً وعصيباً لكل السوريين لا بل لكل البشرية حيث ضرب الزلزال منطقة في تركيا وأصاب العديد من المدن التركية والسورية بمقتل ولقد أقام الإتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد بدقيقة صمت حداداً على أرواح ضحايا الزلزال ويتقدم من سوريا الوطن وسائر أبناء شعبنا الحبيب من عائلات ضحايا الزلزال العنيف وما تركه من قتلى وجرحى ودمار بأحر التعازي ونتوجه ألى العالم بدوله وشعوبه ومؤسساته الإنسانية لتقديم المساعدة والعون لسوريا المنكوبة والثكلى بعيداً عن السياسة وإلتزاماً بالإنسانية العابرة لكل الحدود والإعاقات ونخص الحكومة السويدية أن تمد أياديها الخيرة وتتقدم شعوب ودول أوروبا بالمساعدة السريعة وأن تسعى لرفع القيود المفروضة على سوريا.
كما نتوجه لأبناء الجالية السورية المقيمة في السويد بأن يدعموا بكل إمكاناتهم المادية والإنسانية
الهيئة الإدارية للإتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.