Ornina Kören på distans الغناء أورنينا للغناء الجماعي عن بعد

P.g.a. rådande situation med #Corona och för att minska spridningsrisken samtidigt har Syriska riksförbundet och alla dess lokala föreningar satt stopp för alla sammankomster och har sedan dess informerat sina medlemmar om riskerna och vikten att skydda och isolera sig. En jour telefon har också upprättats dit medlemmarna kan ringa, få hjälp och information. Ornina kören har varit en samlingspunkt för ca 40 deltagare och tillflykt för många nyanlända för att sprida kultur och träffa andra likasinnade. Isoleringen kan bli långvarig därför började styrelsen tänka på lösningar för att bedriva sina kulturella aktiviteter. Sedan tre veckor började vi använda oss av Videokonferens för att träffas digitalt och träna körsånger. Ledaren styr lektionen, spelar tonen och sjunger medan deltagarna lyssnar och tränar hemma och alla är glada.

نطراً للوضع الراهن وتوقف أغلب الأنشطة الثقافية والإجتماعية للحد من إنتشار فيروس #الكورونا سارعت إدارة الإتحاد العام للمغتربين السوريين إلى تكريس التقنية من أجل إستمرار نشاط أورنينا للغناء الجماعي وللمساهمة في الترفيه عن المشاركين في هذه الأيام العصيبة ومنذ أسابيع ثلاث تلتقي فرقة الكورال عبر برنامج الإجتماعات الإلكترونية حيث يدير مدرب الفرقة الأستاذ جلال جوبي الصف ويتم عرض لنص الأغنية الذي سيتم التدرب عليه كما يعزف المدرب موسيقى الأغنية ويغنيها على أصولها كي يتابع المشاركين كل في بيته

Det här inlägget postades i Syriska Riksförbundet. Bokmärk permalänken.