Hem > Syriska Riksförbundet > Orninas musikskola معهد أورنينا للموسيقى

Orninas musikskola معهد أورنينا للموسيقى

september 6th, 2020

درس عملي في مدرسة أورنينا للموسيقى والغناء التراثي التابعة للإتحاد العام للمغتربين السوريين في السويد، بتعاون مع المدرسة الشعبية في سوندبيباري وبقيادة الاستاذ الموسيقى جلال جوبي.افتتحت المدرسة أبوابها مع بداية شهر شباط فبراير من العام الجاري بدروس نظرية في مقر النادي السوري في استوكهولم الى أن بدأ انتشار عدوى الكورونا فتم متابعة الدروس النظرية عن بعد عبر الانترنيت وذلك الى نهاية شهر حزيران يونيو وبداية العطلة الصيفية. بعد انتهاء العطلة مع بداية شهر آب أغسطس ابتدأت الدروس العملية في مقر النادي السوري وتم توزيع الطلبة على مجموعات حسب رغبة الطالب واختيار الآلة الموسيقية التي يتعلم عليها مع التركيز الكامل على وسائل الوقاية تبعاً لتعليمات الجهات الرسمية المعنية بالحد من انتشار العدوة.Praktiska övningspass i instrumentalmusik på Ornina Musikskola. Musikskolan drivs i Syriska Riksförbundets regi i samarbete med Sundbybergs Folkhögskola. Kursen startade i början av februari i år med teorilektioner på Syriska föreningens lokaler med läraren Jalal Joubi. Det pågick fram till Corona epidemins utbrott därefter fortsatte lektionerna på distans via nätet fram till slutet på juni. Efter sommarlovet återupptogs platsbaserade undervisning i början på augusti med praktikdelen och med full hänsyn till instruktioner från FHM för att minimera riskerna för smittspridningen. Kursdeltagarna delades upp i olika grupper utifrån val av instrument.

Kommentarer är avstängda.